Jul, 8 2020   |   Design

Vintage plakátok az otthonodba

Cornelia

A faldekoráció az egyik utolsó, de rendkívül fontos eleme bármely helyiség feldíszítésének vagy felújításának. Emellett, lássuk be, ez egy olyan elem, amely nemcsak fontos, hanem izgalmas és nagy elégedettséget ad.

A megfelelően kiválasztott faldekorációk lehetővé teszik a szoba elrendezésének, színvilágának és stílusának kiemelését. Ezért olyan fontosak. Milyen dekorációkkal díszítsük tehát a falainkat? Manapság már olyan sok van belőlük, hogy mindenkinek ki kell választania a neki legjobban tetsző terméket. A vintage stílusú faliposzterekre fogunk összpontosítani.

Vintage plakátok az évek távlatában

A plakát a reklám, de a lakberendezés egyik legnépszerűbb formája is. Sokak számára a festmények túl drágák voltak, ezért a plakátokat választották, amelyek ugyanolyan vonzó dekorációs formának bizonyultak a különböző típusú helyiségek számára. Jól működtek az otthonokban, irodákban és a különböző típusú helyiségekben.

Posztergaléria a falon - útmutató

A faliposztereknek, különösen a vintage vagy retro stílusúaknak, ma is sok rajongója van. Szeretjük az előző korszak stílusában megtartott dekorációs vagy belsőépítészeti elemeket, és a faliposzter is ezek közé tartozik.

Eredeti retro faliposzterek a házadba és a lakásodba

Kiderült tehát, hogy a vintage stílusú poszterek ma is használhatók otthoni fali dekorációként. Különösen azért, mert keretbe vagy antikvázba foglalhatjuk őket, ami esztétikailag ugyanolyan jól mutat, mint a festmények úgy, hogy közben megőrzi egyedi jellegüket. És mivel ma már a legkülönbözőbb témájú vintage poszterek állnak rendelkezésünkre, tulajdonképpen a ház bármelyik szobájának falát díszíthetjük velük. Az olyan üzletekben, mint például a miénk, számos olyan retró motívumú posztert találsz, amely illeszkedik a nappalidba, a hálószobádba, a konyhádba, az étkeződbe vagy akár a fürdőszobádba.

divat plakátok

Retro filmplakátok - mozi klasszikusok az otthonodban

Régebben a régi nyomtatott filmplakátok voltak a mozis újdonságok egyik fő promóciós módszere. Fel kellett hívniuk magukra a figyelmet, eredetinek és érdekesnek kellett lenniük. A legújabb nyomtatási technológiának köszönhetően ezek az egyedi grafikák bármely otthon dekoratív elemévé válhatnak. A vintage filmplakátok tökéletes kiegészítői lesznek a klasszikus és a modern esztétikával tervezett belterek stílusának. Ha nagy rajongója vagy a klasszikus mozinak, akkor a vintage filmplakátok tökéletes dekorációi lesznek otthonodnak. Ez megbízható módja annak, hogy egyedi jelleget adj a terednek.

Retro plakátok a konyhába

A konyha sokféleképpen díszíthető. Az egyik legegyszerűbb dekorációs módszer a poszterek használata, aminek köszönhetően megszabadulhatunk az üres és unalmas falaktól úgy, hogy közben az egész teret színesítjük. A leggyakoribb témák az ételekkel kapcsolatos minták, de a konyhába illő poszterek nem csak kávét és citromot ábrázoló grafikák. A konyha vintage stílusú poszterekkel történő dekorálása egyre népszerűbbé válik. A likőröket, borokat vagy tésztákat reklámozó régi bannerek eredeti megjelenést kölcsönöznek a konyhának. A növényekkel kapcsolatos poszterek reprodukciói szintén jól mutatnak a konyha falán. Adolphe Millot vagy Ernst Haeckel érdekes műalkotásai, amelyek a világ minden tájáról származó növényeket mutatnak be, változatossá teszik a bármilyen stílusban berendezett belső tereket.

 Botanikai plakátok

Utazásos és térképes plakátok - kirándulás az ismeretlenbe

Az utazási témájú, eredeti poszterek és vintage nyomatok tökéletes fali dekorációként szolgálnak bármely otthonban. A színek, a design és e lenyűgöző motívum kombinációja teszi az utazási posztereket személyessé. Velük egy nap alatt eljuthatsz Spanyolországból Olaszországba, Kínából Egyiptomba vagy Franciaországból Mexikóba. A vintage utazási poszterek egyike azoknak a dekorációknak, amelyek tökéletesen illeszkednek a modern, boho vagy retro stílusú belterekbe. Rajtad múlik, hogy melyik irányba indulsz tovább! Új-Zéland, Milánó vagy talán Párizs?

Egy másik fantasztikus megoldás az igazi utazást kedvelők számára a térképes poszterek. Ezek a vintage változatok megmutatják, hogyan néztek ki egykor a világ legnagyobb metropoliszai, az országok alaprajza vagy a tájak. Nekik köszönhetően megnézheted, miképpen változott minden körülötted az évek során. A régi térképeket ábrázoló poszterek tökéletesen illeszkednek a klasszikus belterekbe, de megfelelően bekeretezve a modernebb szobáknak is csodálatos megjelenést kölcsönöznek.

Üdvözlünk a vintage plakátok galériájában