Régi térképekkel kapcsolatos plakátok

Régi térképekkel kapcsolatos plakátok

A régi térképposzterek gyakorlatilag bármelyik helyiségben érdekes faldíszek lehetnek. Plakátgalériánkban számos, különböző korszakokban és technikákkal készült térképet mutatunk be. Ennek köszönhetően mind a klasszikus, retro vagy gyarmati stílusban berendezett helyiségekbe, mind a modernebb belterekbe beleilleszkednek.

függőleges
vízszintes

A régi térképeket ábrázoló plakátok a legtöbb esetben hagyományos történelmi motívumok, amelyek évszázadokkal ezelőtt rajzolt térképek reprodukcióit ábrázolják. Klasszikusabb belterekhez ezeket a posztereket javasoljuk. Tökéletesen beleolvadnak a fa motívumokba, mintegy visszarepítve minket az időben. Más térképes plakátok korszerűbb térképeket mutatnak be. Európa és a világ különböző részeiről származó városrajzokat mutatnak be. Ezek a poszterek még a nagyon modern szobákba is illenek, különösen akkor, ha a témával összhangban választjuk ki őket, amelyet a szoba elrendezése határoz meg. Ha tehát amerikai stílusban rendeztük be a szobát, a New York, Chicago vagy Los Angeles régi térképeit ábrázoló poszterek tökéletes kivitelezésnek bizonyulnak. Ha a skandináv stílust kedveljük, akkor kérjük a Stockholm, Malmö, Oslo vagy Göteborg térképét ábrázoló posztereket.

Régi térképeket ábrázoló plakátok

Ahogy korábban említettük, ha egy adott helyiséget tematikusan díszítettünk, válasszunk egy posztert a témához kapcsolódó helyszín régi térképével. Ugyanez a helyzet, ha egy adott ország vagy régió iránt érdeklődünk. Feldíszíthetjük dolgozószobánk vagy nappalink falát régi térképeket ábrázoló poszterekkel. Például egy skandináv stílusú hálószobát olyan retro térképposzterekkel lehet feldíszíteni, amelyeken Svédország, Norvégia vagy Dánia városai láthatók. Ugyanígy díszíthetsz fel különböző helyiségeket is. Ha üzletünk például németországi termékeket kínál, vagy az étteremben olasz ételeket szolgálnak fel, ezt kihangsúlyozhatjuk Berlin, München, Hamburg, Nápoly, Róma vagy Milánó régi térképeit ábrázoló poszterek kifüggesztésével. Annak sincs akadálya, hogy más utat válasszunk. Miért ne alakíthatnád át a szobádat európai vagy amerikai városok körútjává, és akaszthatnál ki néhány régi térképposztert? Egy ilyen készlet elfér egy folyosón. Ha otthon a folyosód hosszú, kidíszítheted például európai fővárosok régi térképeit ábrázoló poszterekkel.

Világtérkép poszterek

Kíváncsi vagy, hogy melyik helyiségbe illenek a legjobban a retro világtérkép poszterek? Ez egy olyan érdekes dekoráció, amely gyakorlatilag bárhol felhasználható. Bármilyen nappalit, irodát vagy hálószobát feldíszíthetsz egy világtérképes retro poszterrel. A vintage stílusú világtérképes poszterek tökéletes ajándékot jelenthetnek egy gyermeknek vagy más, a földrajz, a történelem vagy az utazások iránt érdeklődő embernek is. A világtérképes posztereket felhasználhatjuk akkor is, ha kereskedelmi vagy szolgáltató helyiségek, valamint irodák falát szeretnénk díszíteni.

Tekints meg a hasonló cikkeket is: szabadalmakkal kapcsolatos plakátok, szovjet propagandaplakátok.